6/4 Kaffekalas på Malmgard

Söndagen den 6 april arrangerarde klass 8:3 B i Högbyskolan Kaffekalas på Malmgard.

Ett fantastiskt tårt- och kakbord fanns och eleverna kunde glädja sig åt många besökare denna trivsamma eftermiddag! 

foto: lisbeth spångberg-widén
 

2014 Afternoon tea på Malmgard

foto: lisbeth spångberg-widén
 
Sista lördagen i mars underhöll Burs Pastoratskör under ledning av kantor Åsa Nilsson med Afternoon tea i Stånga. Bygdegården Malmgard var fullsatt till sista plats när kören tågade in sjungande ”Vi bjuder på sånger, vi bjuder på tårtor, vi bjuder på korsord och mer kan det bli”. Så mycket mer blev det också, publiken fick lösa ett melodikryss där ledtrådarna var körens framförande av svensktoppslåtar från olika decennier. Jag vill vara din Margareta, Dagny, Macken, Snabbköpskassörskan och många fler schlagers sjöngs med lust och glädje av både publik och kör.

Konferencier var Jonas Söderström som med säker hand lotsade publiken genom eftermiddagens underhållning, bland de generösa kak- och tårtborden, solistframträdanden, bonusfrågor till melodikrysset, allsång och sist men inte minst prisutdelningen. Många lyckades lösa melodikrysset och alla andra som inte hade turen att vinna ett pris fick trösta sig med påtår med goda tårtor istället!

Efter programmet gick vi ut i det fantastiska vårvädret och många av oss nynnade nog bra länge ”för vi ska ooa hela natten, ooa hela dan...”


Hjärt-lungräddning!

Som vi tidigare har informerat om så finns nu en Hjärtstartare på plats i ICA Malmahallens vagnhall. Stånga Röda korskrets tackar alla som på olika sätt, genom föreningsbidrag, lotterier, gåvor m.m. möjliggjort denna investering. 

 

Första lördagen i april hölls en heldags utbilning i Röda korsets regi i Första hjälpen/Hjärt-och lungräddning. Femton personer fick denna dag massor av kunskaper om hur man räddar liv i olika situationer. Som syns på bilden så var det inte bara teori under dagen, deltagarna fick även göra många praktiska övningar. Även Hjärtstartaren provades. Alla deltagare var överens efter dagens slut att det var en toppendag med fint arrangemang och engagerad och kompetent lärare. Tack Röda korset!  

 
 
Foto: Lennart Blom